Docenten

Mira Wiersma

Mijn naam is Mira Wiersma en in 2014 ben ik begonnen met Studio Miramira.

Ik heb nooit stil kunnen zitten, ook als kind was ik altijd in beweging. Turnen, ballet en moderne dans zijn altijd mijn grote passie geweest.

In de eerste plaats ben ik yoga gaan doen omdat het een vorm van bewegen is die je je  leven lang kunt beoefenen. Je werkt met je eigen, constant veranderende, mogelijkheden en beperkingen. En dat zorgt voor rust.
Het gaat niet allemaal vanzelf. De belangrijkste leerschool voor mij is accepteren dat je naar je lichaam moet luisteren.

Bij de eerste ervaring met Ashtanga Yoga was ik verkocht. Het is een uitdagende vorm van yoga. De beoefening is rustig en ontspannend, maar ook acrobatisch.  Ashtanga yoga heeft wel een beetje tempo terwijl de meeste andere vormen van yoga dat niet hebben. Dit zorgt ervoor dat je veel beweegt en dat er gezweet wordt in de lessen. Vanaf het allereerste moment merkte ik de veranderingen in mijn lichaam, maar eigenlijk nog grotere veranderingen in mijn hoofd, in mijn gedrag en interacties met anderen.

Ik kon eerst maar moeilijk geloven dat er mensen zijn die er vroeg voor opstaan. Nu kan ik zelf ook niet meer zonder.

Opleiding

In 2013 heb ik de AYA docentenopleiding gevolgd. Deze werd afgesloten met een teacher training van een week met Manju Jois in 2014.( Dit heb ik in 2018 en 2019 weer gedaan.) Daarna heb ik een intensieve yoga teacher training gedaan met Ma Bela Lipat. In de periode dat deze docent in Nederland was heb ik ook al haar meditatie en pranayama (ademhaling) workshops gevolgd. 2016/17 was het jaar waarin ik ook Yin yoga ben gaan geven. Zelf merkte ik al een tijdje dat ik behoefte had aan meer rust, ook in de yoga. En ook om mij heen hoorde ik steeds meer vraag naar Yin. De docenten opleiding heb ik gevolgd bij de Nieuwe Yogaschool Amsterdam, van Johan Noorloos.

Begin 2018 ben ik misschien wel de leukste opleiding gaan volgen; Partner/Acro yoga! Dat combineert alles: spelen, samenwerken, ontspannenen genieten. In april van 2018 heb ik een verdiepende weekend workshop gevolgd bij David Swenson (en dat smaakt naar meer!) Momenteel ben ik bezig met een opleiding 2e serie Ashtanga Yoga. Ook weer heel tof! Ik vind het belangrijk én leuk om naast docent ook altijd student te blijven en steeds mijn kennis te verbreden en te verdiepen.

Ik heb de uitvoerende dansopleiding voor dansexpressie en choreografie in Tilburg afgerond en daarna een tijd niet ‘echt’ gedanst, omdat mijn derde liefde ontstond: Dansen op Rollerskates! Sinds 2007 ben ik freelance dansdocent op verschillende basisscholen, waar ik ook skate les geef, en acrobatiek. Wanneer het nodig is doen we yoga en dat is weer heel goed te combineren met dans en acrobatiek. Dit zorgt bij de kinderen voor een heleboel plezier in bewegen, samenwerken met anderen, niet bang zijn om te vallen en één zijn met je lichaam!

Lessen

In Studio MiraMira geef ik de Ashtanga Led/Mysore lessen,en  Yin Yoga

 

 

 

Paulina Vogel

“In general, I think that yoga is a beautiful way to build a close and healthy relationship with our body and therefor with our whole being. Connecting mind and body through conscious breathing and postures, it becomes a meditation in movement, which invites us to give attention to the places of ourselves that we overlook in our daily busy lives.”

I was born and raised in the south of Chile. I discovered the traditional Ashtanga method in 2009 with Pía Donoso, in Santiago. From my first mysore class with Pía, it felt there was something very old and special with the Ashtanga method, which came to my life to stay and gently started changing deep aspects of me.

I am also a dancer, and my dance career brought me to The Netherlands in August 2010. I continued practicing on my own, on and off.

 

In 2016 I found back my regular practice. In 2017 I travelled to Mysore, India, to practice with Shashikala Govinda and later to Dharamkot to get a teacher certificate in Hatha and Ashtanga yoga with Vijay Amar. In April 2018 I did a second Ashtanga teacher training with David Swenson in Berlin. In 2019 I took classes from Petri Räisanen in The Hague.

Yoga has been an incredible companion. Strong, gentle and fun at the same time, it has helped me to discover the deepest potential of who I am. It has digged up my intuition. Like a compass, always shows me the next direction.

Lessen

In Studio Miramira geeft Paulina een Hatha yoga les op vrijdagochtend en op zaterdagochtend  Ashtanga Mysore.

Sharon Eendragt

Mijn naam is Sharon Eendragt en ik heb mijn allereerste Asthanga les gehad van Mira bijna 6 jaar geleden in haar oude studio aan de Koningsveldestraat.

Sindsdien ben ik een “regular” in de studio bij Mira. Ik vond het een verademing om aan je lichaam te kunnen werken zonder spiegels en “toeschouwers”. Later merkte ik dat (Asthanga) yoga naast de fysieke voordelen ook veel mentale voordelen had. (Asthanga) yoga heeft een hele mooie filosofie die je vanzelf toekomt als je daarvoor openstaat. Ik heb vooral ook geleerd dat alles zijn tijd heeft en dat het nooit te laat is om aan jezelf te werken.

Van september 2018 tot april 2019 heb ik de AYA docentopleiding gevolgd met afsluitend de teacher training week van Manju Jois en geef ik sindsdien les in Asthanga yoga. Maar ik ben dus ook nog vaak te vinden als student in de studio, gewoon omdat ik het nog steeds fijn vind om zelf de practice te doen (en te blijven leren van andere docenten).

Sharon geeft op vrijdagmiddag een Ashtanga led les.

 

Myriam Méret

I come from France and life gave me the chance to explore different worlds and meet tons of people! I have been an illustrator, a costume designer, a dancer (and still am a dancer, it’s for life).

I am forever thankful to have met (and married) yoga.

From that encounter, I gradually finetuned my actions and weaved my environment to what resonates with my frequency and it keeps going.

Stimulating people to find pleassure, playfulness, and provide tools for selfdiscovery, through movement, connection and yoga is a big part of it.

I am happy when sharing what I keep learning from modern therapeutic movement tecniques & ancient wisdoms, also pathways to feel at Home inside ourselves and hopefully, in the world too!

 

Myriam geeft op woensdagavond een  een yin les.

 

Kinaj Reij

Kinaj geeft Hatha yoga op donderagavond.