Docenten

Mira Wiersma

les van mira wiersmaMijn naam is Mira Wiersma, oprichtster van en docent bij yogastudio MiraMira.  Ik heb nooit stil kunnen zitten, ook als kind was ik altijd in beweging. Turnen, later ballet en moderne dans zijn altijd mijn grote passie geweest.

Ik ben in de eerste plaats yoga gaan doen omdat het een vorm van bewegen is die je je  leven lang kunt beoefenen. Je werkt met je eigen, constant veranderende, mogelijkheden en beperkingen. En dat zorgt voor rust.
Het gaat niet allemaal vanzelf. Het belangrijkste is accepteren dat je naar je lichaam moet luisteren.

Bij de eerste ervaring met Ashtanga Yoga was ik verkocht. Het is een uitdagende vorm van yoga. Oefeningen kunnen heel acrobatisch zijn, maar ook rustig en ontspannend.  Ashtanga yoga heeft een beetje tempo terwijl de meeste andere vormen van yoga dat niet hebben. Dit zorgt ervoor dat je veel beweegt en dat er gezweet wordt in de lessen. Vanaf het allereerste moment merkte ik de veranderingen in mijn lichaam, maar eigenlijk nog grotere veranderingen in mijn hoofd, in mijn gedrag en interacties met anderen.
Ik kon eerst maar moeilijk geloven dat er mensen zijn die er vroeg voor opstaan. Nu kan ik zelf ook niet meer zonder.

Opleiding

In 2013 heb ik de AYA docentenopleiding gevolgd. Deze werd afgesloten met een teacher training van een week met Manju Jois in 2014. Manju Jois is de zoon van Sri K. Patthabi Jois, de grondlegger van Ashtanga yoga.Daarna heb ik een intensieve yoga teacher training gedaan met Ma Bela Lipat. In de periode dat deze docent in Nederland was heb ik ook al haar meditatie en pranayama (ademhaling) workshops gevolgd. Ik vind het belangrijk om naast docent ook altijd student te blijven en steeds mijn kennis te verbreden en te verdiepen.

 Ik heb de uitvoerende dansopleiding voor dansexpressie en choreografie in Tilburg afgerond en daarna een tijd niet ‘echt’ gedanst, omdat mijn derde liefde ontstond: Dansen op Rollerskates! Sinds 2007 ben ik freelance dansdocent op verschillende basisscholen, waar ik ook skate les geef, en acrobatiek. Wanneer het nodig is doen we yoga en dat is weer heel goed te combineren met dans en acrobatiek. Dit zorgt bij de kinderen voor een heleboel plezier in bewegen, samenwerken met anderen, en niet bang zijn om te vallen!

Lessen

In Studio MiraMira geef ik de Ashtanga Led/Mysore lessen,en  Yin Yoga

Leonie van Walstijn

Mijn naam is Leonie van Walstijn. Ik geef sinds 2 jaar les aan groepen van jong tot oud en ben momenteel bezig met het afronden van de 4-jarige opleiding tot yogadocent bij Samsara.

Ik heb altijd van bewegen gehouden. Naast yoga is dans ook een grote liefde van mij. Voordat ik 8 jaar geleden begonnen ben met yoga, heb ik Tai Chi beoefend. Deze energetische manier van bewegen neem ik mee in mijn eigen beoefening en in de lessen die ik geef.

Ik ben ooit begonnen aan yoga om meer ontspanning en vrijheid te vinden en in de loop der jaren is yoga een manier van leven geworden. Het inspireert mij om dit door te mogen geven!

Lessen

In Studio MiraMira geef ik de Hatha Yoga les op donderdagavond

 

 

Paulina

Paulina was born and raised in Chile. She is a dancer by profession, and parallel her dance career she started practicing Ashtanga yoga in 2009. Quickly sherealised the benefits that the practice was bringing to her dancing, but mostly, yoga brought a peaceful joy to her life. Since then the practice became a companion. In summer 2017 she travelled for 3 months in India, first to Mysore to practice with Shashikala Govinda and later to Dharamkot to get a teacher certificate in Hatha and Ashtanga yoga. In April 2018 she took a 40h Ashtanga teacher training with David Swenson.

 

“I believe yoga is a beautiful way to build a close and healthy relationship with our body and therefor with our whole being. Yoga helps us connecting mind and body through conscious breathing and postures. It becomes a meditation in movement, which invites us to give attention to the places of ourselves that we overlook in our daily busy lives.”

Lessen

In Studio Miramira geeft Paulina een Hatha yoga les op vrijdagochtend en op woensdagavond  Ashtanga yoga.

 

Stéphanie

Mijn naam is Stéphanie Stunnenberg. Jarenlang was ik werkzaam bij een zorginstelling die begeleiding biedt aan mensen met een psychiatrisch ziektebeeld en/of verslaving. Een pittige baan die behoorlijk wat energie kostte. Om die reden zocht ik naar iets waar ik juist energie van krijg. Zo kwam yoga op mijn pad. Tijdens de lessen kwam ik er achter dat yoga ook een positieve werking heeft op mijn “altijd druk met van alles” hoofd. Al gaande weg rolde ik in het docentschap en kwam ik in aanraking met het geven van massages. Ik word erg blij van het ontspannen gezicht van iemand die ik zojuist gemasseerd heb.

De opleiding HSP coach heeft veel raakvlakken met mijn werk als hulpverlener, zoals het ook op allerlei terreinen aansluit bij het lesgeven en het masseren. Voor mij was dit dan ook een welhaast logische stap.

Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten!

Lessen

In Studio MiraMira geeft Stéphanie yin-les op woensdag.

Stéphanie geeft ook massages!