Docenten

Mira Wiersma

Mijn naam is Mira Wiersma en in 2014 ben ik begonnen met Studio Miramira.

Ik heb nooit stil kunnen zitten, ook als kind was ik altijd in beweging. Turnen, ballet en moderne dans zijn altijd mijn grote passie geweest.

In de eerste plaats ben ik yoga gaan doen omdat het een vorm van bewegen is die je je  leven lang kunt beoefenen. Je werkt met je eigen, constant veranderende, mogelijkheden en beperkingen. En dat zorgt voor rust.
Het gaat niet allemaal vanzelf. Het belangrijkste is accepteren dat je naar je lichaam moet luisteren.

Bij de eerste ervaring met Ashtanga Yoga was ik verkocht. Het is een uitdagende vorm van yoga. De beoefening is rustig en ontspannend, maar ook acrobatisch.  Ashtanga yoga heeft wel een beetje tempo terwijl de meeste andere vormen van yoga dat niet hebben. Dit zorgt ervoor dat je veel beweegt en dat er gezweet wordt in de lessen. Vanaf het allereerste moment merkte ik de veranderingen in mijn lichaam, maar eigenlijk nog grotere veranderingen in mijn hoofd, in mijn gedrag en interacties met anderen.
Ik kon eerst maar moeilijk geloven dat er mensen zijn die er vroeg voor opstaan. Nu     kan ik zelf ook niet meer zonder.

Opleiding

In 2013 heb ik de AYA docentenopleiding gevolgd. Deze werd afgesloten met een teacher training van een week met Manju Jois in 2014.( Dit heb ik in 2018 en 2019 weer gedaan.) Daarna heb ik een intensieve yoga teacher training gedaan met Ma Bela Lipat. In de periode dat deze docent in Nederland was heb ik ook al haar meditatie en pranayama (ademhaling) workshops gevolgd. 2016/17 was het jaar waarin ik ook Yin yoga ben gaan geven. Zelf merkte ik al een tijdje dat ik behoefte had aan meer rust, ook in de yoga. En ook om mij heen hoorde ik steeds meer vraag naar Yin. De docenten opleiding heb ik gevolgd bij de Nieuwe Yogaschool Amsterdam, van Johan Noorloos. In april 2018 heb ik een verdiepende weekend workshop gevolgd bij David Swenson (en dat smaakt naar meer!) Ik vind het belangrijk om naast docent ook altijd student te blijven en steeds mijn kennis te verbreden en te verdiepen.

 Ik heb de uitvoerende dansopleiding voor dansexpressie en choreografie in Tilburg afgerond en daarna een tijd niet ‘echt’ gedanst, omdat mijn derde liefde ontstond: Dansen op Rollerskates! Sinds 2007 ben ik freelance dansdocent op verschillende basisscholen, waar ik ook skate les geef, en acrobatiek. Wanneer het nodig is doen we yoga en dat is weer heel goed te combineren met dans en acrobatiek. Dit zorgt bij de kinderen voor een heleboel plezier in bewegen, samenwerken met anderen, niet bang zijn om te vallen en één zijn met je lichaam!

Lessen

In Studio MiraMira geef ik de Ashtanga Led/Mysore lessen,en  Yin Yoga

Leonie van Walstijn

Mijn naam is Leonie van Walstijn. Ik geef sinds 2 jaar les aan groepen van jong tot oud en ben momenteel bezig met het afronden van de 4-jarige opleiding tot yogadocent bij Samsara.

Ik heb altijd van bewegen gehouden. Naast yoga is dans ook een grote liefde van mij. Voordat ik 8 jaar geleden begonnen ben met yoga, heb ik Tai Chi beoefend. Deze energetische manier van bewegen neem ik mee in mijn eigen beoefening en in de lessen die ik geef.

Ik ben ooit begonnen aan yoga om meer ontspanning en vrijheid te vinden en in de loop der jaren is yoga een manier van leven geworden. Het inspireert mij om dit door te mogen geven!

Lessen

In Studio MiraMira geef ik de Hatha Yoga les op donderdagavond

 

 

Paulina Vogel

“In general, I think that yoga is a beautiful way to build a close and healthy relationship with our body and therefor with our whole being. Connecting mind and body through conscious breathing and postures, it becomes a meditation in movement, which invites us to give attention to the places of ourselves that we overlook in our daily busy lives.”

I was born and raised in the south of Chile. I discovered the traditional Ashtanga method in 2009 with Pía Donoso, in Santiago. From my first mysore class with Pía, it felt there was something very old and special with the Ashtanga method, which came to my life to stay and gently started changing deep aspects of me.

I am also a dancer, and my dance career brought me to The Netherlands in August 2010. I continued practicing on my own, on and off.

In 2016 I found back my regular practice. In 2017 I travelled to Mysore, India, to practice with Shashikala Govinda and later to Dharamkot to get a teacher certificate in Hatha and Ashtanga yoga with Vijay Amar. In April 2018 I did a second Ashtanga teacher training with David Swenson in Berlin. In 2019 I took classes from Petri Räisanen in The Hague.

Yoga has been an incredible companion. Strong, gentle and fun at the same time, it has helped me to discover the deepest potential of who I am. It has digged up my intuition. Like a compass, always shows me the next direction.

Lessen

In Studio Miramira geeft Paulina een Hatha yoga les op vrijdagochtend en op woensdagavond  Ashtanga yoga.

Stéphanie Stunnenberg

Mijn naam is Stéphanie Stunnenberg. Jarenlang was ik werkzaam bij een zorginstelling die begeleiding biedt aan mensen met een psychiatrisch ziektebeeld en/of verslaving. Een pittige baan die behoorlijk wat energie kostte. Om die reden zocht ik naar iets waar ik juist energie van krijg. Zo kwam yoga op mijn pad. Tijdens de lessen kwam ik er achter dat yoga ook een positieve werking heeft op mijn “altijd druk met van alles” hoofd. Al gaande weg rolde ik in het docentschap en kwam ik in aanraking met het geven van massages. Ik word erg blij van het ontspannen gezicht van iemand die ik zojuist gemasseerd heb.

De opleiding HSP coach heeft veel raakvlakken met mijn werk als hulpverlener, zoals het ook op allerlei terreinen aansluit bij het lesgeven en het masseren. Voor mij was dit dan ook een welhaast logische stap.

Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten!

Lessen

In Studio MiraMira geeft Stéphanie yin-les op woensdag.

Stéphanie geeft ook massages!

 

 

Sharon Eendragt

Mijn naam is Sharon Eendragt en ik heb mijn allereerste Asthanga les gehad van Mira bijna 6 jaar geleden in haar oude studio aan de Koningsveldestraat.

Sindsdien ben ik een “regular” in de studio bij Mira. Ik vond het een verademing om aan je lichaam te kunnen werken zonder spiegels en “toeschouwers”. Later merkte ik dat (Asthanga) yoga naast de fysieke voordelen ook veel mentale voordelen had. (Asthanga) yoga heeft een hele mooie filosofie die je vanzelf toekomt als je daarvoor openstaat. Ik heb vooral ook geleerd dat alles zijn tijd heeft en dat het nooit te laat is om aan jezelf te werken.

Van september 2018 tot april 2019 heb ik de AYA docentopleiding gevolgd met afsluitend de teacher training week van Manju Jois en geef ik sindsdien les in Asthanga yoga. Maar ik ben dus ook nog vaak te vinden als student in de studio, gewoon omdat ik het nog steeds fijn vind om zelf de practice te doen (en te blijven leren van andere docenten).