Docenten

Mira Wiersma

Mijn naam is Mira Wiersma en in 2014 ben ik begonnen met Studio Miramira.

Ik heb nooit stil kunnen zitten, ook als kind was ik altijd in beweging. Turnen, ballet en moderne dans zijn altijd mijn grote passie geweest.

In de eerste plaats ben ik yoga gaan doen omdat het een vorm van bewegen is die je je  leven lang kunt beoefenen. Je werkt met je eigen, constant veranderende, mogelijkheden en beperkingen. En dat zorgt voor rust.
Het gaat niet allemaal vanzelf. De belangrijkste leerschool voor mij is accepteren dat je naar je lichaam moet luisteren.

Bij de eerste ervaring met Ashtanga Yoga was ik verkocht. Het is een uitdagende vorm van yoga. De beoefening is rustig en ontspannend, maar ook acrobatisch.  Ashtanga yoga heeft wel een beetje tempo terwijl de meeste andere vormen van yoga dat niet hebben. Dit zorgt ervoor dat je veel beweegt en dat er gezweet wordt in de lessen. Vanaf het allereerste moment merkte ik de veranderingen in mijn lichaam, maar eigenlijk nog grotere veranderingen in mijn hoofd, in mijn gedrag en interacties met anderen.

Ik kon eerst maar moeilijk geloven dat er mensen zijn die er vroeg voor opstaan. Nu kan ik zelf ook niet meer zonder.

Opleiding

In 2013 heb ik de AYA docentenopleiding gevolgd. Deze werd afgesloten met een teacher training van een week met Manju Jois in 2014.( Dit heb ik in 2018 en 2019 weer gedaan.) Daarna heb ik een intensieve yoga teacher training gedaan met Ma Bela Lipat. In de periode dat deze docent in Nederland was heb ik ook al haar meditatie en pranayama (ademhaling) workshops gevolgd. 2016/17 was het jaar waarin ik ook Yin yoga ben gaan geven. Zelf merkte ik al een tijdje dat ik behoefte had aan meer rust, ook in de yoga. En ook om mij heen hoorde ik steeds meer vraag naar Yin. De docenten opleiding heb ik gevolgd bij de Nieuwe Yogaschool Amsterdam, van Johan Noorloos.

Begin 2018 ben ik misschien wel de leukste opleiding gaan volgen; Partner/Acro yoga! Dat combineert alles: spelen, samenwerken, ontspannenen genieten. In april van 2018 heb ik een verdiepende weekend workshop gevolgd bij David Swenson (en dat smaakt naar meer!) Momenteel ben ik bezig met een opleiding 2e serie Ashtanga Yoga. Ook weer heel tof! Ik vind het belangrijk én leuk om naast docent ook altijd student te blijven en steeds mijn kennis te verbreden en te verdiepen.

Ik heb de uitvoerende dansopleiding voor dansexpressie en choreografie in Tilburg afgerond en daarna een tijd niet ‘echt’ gedanst, omdat mijn derde liefde ontstond: Dansen op Rollerskates! Sinds 2007 ben ik freelance dansdocent op verschillende basisscholen, waar ik ook skate les geef, en acrobatiek. Wanneer het nodig is doen we yoga en dat is weer heel goed te combineren met dans en acrobatiek. Dit zorgt bij de kinderen voor een heleboel plezier in bewegen, samenwerken met anderen, niet bang zijn om te vallen en één zijn met je lichaam!

Lessen

In Studio MiraMira geef ik de Ashtanga Led/Mysore lessen,en  Yin Yoga